Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

basisworkshop babygebaren op dinsdag 10/09/2019

Locatie: Geboren in Gent
Vanaf 19:30 tot 21:30

nog Organisator: Antera
Kalender: dinsdag 10 september 2019 van 19:30 tot 21:30

Je bent aan het wandelen en je kindje wijst heel enthousiast naar "iets". Je hebt geen idee wat hij precies gezien heeft.
Je zit aan tafel met je peuter. Hij wil "iets" en blijft maar wijzen naar de tafel. Je probeert te raden wat er scheelt, maar je weet het niet. Intussen krijgt je peuter een driftbui en gooit zijn eten op de vloer.

Herkenbaar?
Misschien hadden deze situaties er anders uit gezien als je kindje zich kon uitdrukken met babygebaren. Vanaf zes maanden kan je hiermee beginnen en vanaf 8-9 maanden is een kind motorisch in staat om zelf te gebaren. Zo kan je kindje uitleggen wat het leuk vindt of wat het nodig heeft.
Mijn dochter was zo enthousiast tijdens het wandelen omdat ze achter het raam van een huis een poes zag. En toen ze boos werd aan tafel, was dat omdat ze blijkbaar een boterham als ontbijt wilde en geen havermout.

In onze infosessie "babygebaren" hebben we het over de achtergrond van babygebaren, wat de voordelen zijn en hoe je eraan kan beginnen. Natuurlijk oefenen we ook aantal gebaren, zodat je thuis direct aan de slag kan. We leren een liedje met gebaren erbij en er is uiteraard ruimte om vragen te stellen.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Contact