Uit in 9050

de uitkalender van Gentbrugge en Ledeberg

Wat is er te doen in Gentbrugge en ledeberg?

Smidje Smee met Pierke van Gent op zondag 24/09/2017

Locatie: Koninklijk Poppentoneel Festival
Vanaf 14:30 tot 16:10

Organisator: Koninklijk Poppentoneel Festival
Kalender: zondag 24 september 2017 van 14:30 tot 16:10
Keywords: list-58f751fa15708-uit-met-kinderen;

Free de Smid leeft in grote armoede. Mocht het kunnen, dan verkocht hij zijn ziel aan de Duivel voor welvaart en geluk.
En zie, in de poppenkast is alles mogelijk : het wonder geschiedt.
De vraag is nog of rijkdom wel gelukkig maakt…
Koninklijk Poppentoneel Festival bewerkte deze klassieker tot een boeiend en mooi geheel.
Koninklijk Poppentoneel Festival bestaat al sinds 1953 en wordt gerund door de familie De Wispelaere, een overlevering van vader op zoon op kleinkind.
Zoals het elk traditioneel Gents poppentheater betaamd, speelt dit gezelschap met stangpoppen en het alom gekende Pierke van Gent.
In elk verhaal, zij het een sprookje of een eigen creatie wordt Pierke opgevoerd. Zijn rol kan zich beperken tot toeschouwer maar ook ingrijpend zijn. Soms trommelt hij ook zijn vrienden op: Loewie de Lapkensdief en Karelke de Stotteraar (of de bult).
Wie wil genieten van een portie Gentse volkscultuur of een stukje ‘levend erfgoed”meepikken, moet zeker naar één van de voorstellingen komen.

Koninklijk poppentoneel Festival speelt niet enkel thuis in het knusse huistheater, maar ook op ‘verplaatsing”. Daar wordt oud met nieuw gecombineerd: kunstige poppen (600-tal!) en moderne techniek.
Live en uit de vuist gespeeld voor een bont publiek van kinderen maar ook van ouders en grootouders die het destijds ook zelf hebben meegemaakt: veel plezier met de fratsen van onze Gentse Pier..

Contact